Det perfekta ölglaset – en film

on

I somras blev jag tillfrågad om jag ville vara med i en film som skulle handla om att utveckla det perfekta ölglaset. Eftersom det handlade om ett riktigt hantverk där glasdesignern Karin Elvy stod för design och tillverkningen skulle göras på Skrufs Glasbruk var det svårt att säga nej. Vem vill inte ta chansen att påverka hur det perfekta ölglaset skulle utformas?

Resultatet publiceras i fyra filmer, en per vecka, och i onsdags var den del klar där jag figurerar som ”ölexpert”, en ytterst smickrande titel för övrigt. Avsnittet inleds med en intervju med krögaren Fredrik Åström som sedan följs av ett besök i min ölkällare där Karin och jag spekulerar lite kring glasets former och betydelse för ölet.

Avsnittet avslutas med intervjuer med ölälskare på Bishops Arms i Eskilstuna, som för övrigt resonerar väldigt klokt måste jag säga. Det finns hopp om ölkulturen i Sverige 😉

Resan Till Det Perfekta Glaset – Del 2 : Ölexperterna och ölälskarna

Vill ni se första delen, de kommande avsnitten eller läsa mer om detta glas så kolla in sajten Det perfekta glaset. Det finns en överhängande risk för att jag dyker upp med några utlåtanden om slutresultatet i det sista avsnittet, som alltså publiceras om ett par veckor.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Sejdel.se skriver:

    Intressant inslag! Och roligt att se att Eskilstuna fick vara med på ett hörn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s