Det går att bli rik på öl

on

Boston Beer aktiekursI dagarna har aktiekursen för Boston Beer Co nått nya toppnoteringar på hela 226 dollar per aktie och då ska man veta att vid börsnotering 1996 så introducerades den för 20 dollar per aktie. En kurs som dessutom ganska snabbt sjönk till 12 dollar.

Aktieutvecklingen har konstant stigit men aldrig gjort något större genombrott, förrän nu. I huvudsak är det varumärket Samuel Adams som bidragit till framgångarna. Ett förstapris i en hembryggartävling, ett ölrecept funnet på familjens vind och namnet Samuel Adams var grundpelarna till starten av bryggeriet 1984. Sedan har det gått sakta men säkert framåt och idag är bryggeriet ett av de största i USA. Då ska man ändå förstå att hantverksölen står för en relativt liten del av den totala ölförsäljningen i USA, närmare bestämt 6,5 % av 54 miljarder dollar.

Grundaren Jim Koch, eller C.James Koch som han egentligen heter, ler förmodligen hela vägen till bryggeriet, och även till banken numera. Trots att det tagit 29 år av passionerat bryggande och en stor skopa entreprenörskap.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s