Systembolaget är med på tåget

on

Även om utvecklingen har gått åt rätt håll vad gäller Systembolagets kontakter med ”nya tidens” ölskribenter, och då tänker jag bl.a. på samarbetet med den relativt nystartade föreningen Skandinaviska Ölskribenters Förening, så måste dagens inbjudan vara någon typ av erkännande för alla seriösa ölsbribenter på bloggar och annan media.

Inbjudan inleddes med denna text:

 

Intresset för öl har ökat stort under de senaste åren, mycket tack vare er ölbloggare. Vi på Systembolaget tycker att ni är viktiga och vi kommer därför inom kort börja ha speciella provningar för just ölskribenter. I bifogad inbjudan kan ni läsa om när och var dessa provningar äger rum och hur ni kontaktar oss.

Nu kan vi väl äntligen påstå att utvecklingen av den svenska ölkulturen tagits på allvar. Framöver kan jag mer eller mindre garantera att informationsspridningen om  all ny öl som Systembolaget släpper kommer öka med flera hundra procent.

Hoppas nu att så många som möjligt av Sveriges aktiva ölskribenter nappar på denna inbjudan.

Vi går mot en spännande höst!

4 kommentarer Lägg till din

  1. BeerSweden Darren skriver:

    I’ll be there for the first tasting and agree Pelle – this is awesome news!!!

    Gilla

  2. Pelle skriver:

    I’ll be there as well Darren! This is a small step for mankind but a huge step for the swedish beer culture…

    Gilla

  3. Ulric skriver:

    Jaha, då får man väl ta och starta en ölblogg då 😉

    Gilla

  4. Jonas Lundgren skriver:

    Underbart får man väl säga att det är! Det är ju helt uppenbart att svensk ölkultur håller på att tas på allvar av systembolaget nu när de kanske nånstans insett att ölbloggare och ölskribenter har en viss del i att intresset för öl och framförallt hantverksöl har ökat.

    Gilla

Lämna en kommentar